This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Story EU''s Meddelelse om Biodiversitet vedtaget - om målene for at standse tabet af biodiversitet i 2010 og i årene derefter

EU Kommissionens 'Meddelelse om målene for at standse tabet af biodiversitet i 2010 og i årene derefter' er det vigtigste samlende politiske dokument om hvordan EU og medlemslandene skal komme videre frem mod 2010 målet.

Der er tale om tre dokumenter:  

1.    Kommissionens Meddelelse (COM(2006) 216 final)

2.   Annex 1 med Impact Assessment (COM(2006) 607)

3.   Annex 2 med Roadmap og mål (COM(2006) 621)

Handlingsplanen er bygget op på basis af en analyse af biodiversitets forholdene i EU. Selve planen indeholder 10 udfordringer i form af et såkaldt Roadmap med mål for hvad der skal nås og med forslag til hvordan det skal gøres inden for EUs rammer og nationalt. Der er også henvisning til de direktiver og programmer, der findes eller som mangler.

Biodiversitets indikatorerne er værktøjer til at måle hvor langt vi er nået mod målet. Der er tale om en udvalgt samling af indikator sæt, som er tæt knyttet til det globale indikator sæt under Biodiversitets konventionen, men som nu omsættes til Europæisk regionalt niveau. Disse indikatorer forventes medlemslandene at bidrage til og også selv udvikle hvor det er relevant.

Kommissionens Meddelelse behandledes af EUs Miljøministerråd på mødet i juni. Herefter forventes programmet at blive endeligt vedtaget før jul i år.

Hvis der er problemer med at åbne filerne kan man blot downloade dem til eget system.

 

 

 

 

Release date 23/05/2006
Contributor Ulla Pinborg
Geographical coverage europa danmark eu
Keywords biodiversitet 2010 mål eu handlingsplan roadmap indikatorer
Concerned URL http://www.dk-chm.dk/convention/cbd_regional/F1084886121/fol898861
Source Skov- og Naturstyrelsen (Ulla Pinborg)